תמ"א היא אוסף של תקנות שצריכות לפתור את בעיית רעידת האדמה שהולכת וקרבה למדינת ישראל שכן מיקומה הגיאוגרפי של ישראל על תפר השבר הסורי אפריקני לא מעודד במיוחד. הסטטיסטיקה מראה שכל מאה שנים פוקדת את האזור רעידת אדמה קטלנית ולכן אסור לחכות ליום שהאדמה תתחיל לזוז שוב וחייבים לפתור את בעיית המבנים הרעועים באופן מיידי. תמ"א 38 מטיבה עם האזרחים שרוצים לשפץ את בתיהם ולחזק אותם בעיקר כשמדובר במבנים ישנים שהוקמה לפני כמה עשורים במסלולי בירוקרטיה קצרים מתמיד.
תמ"א 38 בערים מתפתחות
תמ"א 38 ברמת השרון, תמ"א 38 בראשון לציון, תמ"א 38 ברעננה והרשימה עוד נטויה. כל אלו הם ערים שתמ"א 38 ניתן לראות לכל אורך העיר וכמעט בכל פינה. לא סתם תמ"א 38 באה לידי ביטוי בעיקר במקומות כאלו כיוון שמדובר בערים מתפתחות מאוד שהבנייה שם הולכת וגוברת. יחד עם הגירה חיובית שגדלה משנה לשנה יש צורך גם להעלות את כמות הבנייה בעיר ותמ"א 38 פותרת את הבעיה הזו בצורה יוצאת מן הכלל. במהלך פרויקט תמ"א 38 ברמת השרון, ראשון לציון ועוד ערים נוספות ניתן גם לראות ערים גדולות כמו ירושלים ותל אביב שנהנות מפרויקטים רבים לשיפור מראה העיר באזורים ישנים יותר.
התחשבות פרטנית בכל עיר
אמנם בנייה של תמ"א 38 מביאה לשיפור המבנים ולרווחת התושבים אך גם לעירייה יש שיקול דעת שהיא יכולה להפעיל כדי להטיב עם העיר עצמה ולא רק עם יזמי הנדל"ן. תמ"א 38 ברמת השרון לדוגמה יכול לבוא לידי ביטוי בבנייה של קומות נוספות אך מוגבלות ותהליך פינוי בינוי שמקבל אישורים מהעירייה כדי לשמור על אופי העיר ואופי השכונות ולא להגדיל מידי את כמות התושבים באזור מסוים.