גם אם לא גויסתם לצה"ל מסיבות כאלה ואחרות, אין זה אומר שנסגרה בפניכם הדלת מלתרום בכל זאת את תרומתכם למדינה. אנשים צעירים אשר קיבלו פטור משירות בצבא מוצאים עצמם מעוניינים בכל זאת לעבור מסלול שירות מסוג אחר המהווה תרומה ברוכה למדינה. לא אחת אנשים צעירים אשר מקבלים פטור משירות צבאי, פונים לשירות לאומי, על מנת להתנדב במסגרות שונות.
לעיתים הצבא פוטר את הצעירים הללו משירות בצה"ל, על רקע סיבות רבות ומגוונות. לעיתים קרובות, אנשים עדיין מחפשים דרך לתרום למדינה ולפתח את עצמם במסגרת התנדבותית, אשר מקנה להם ניסיון תעסוקתי נרחב.
התנדבות אל שירות לאומי נותן מענה בדיוק לאנשים אלו, אשר יכולים להתנדב במגוון מסגרות שונות ולחוש שתרמו את תרומתם.
למי מיועד השירות הלאומי?
השירות הלאומי מיועד לכל מי שרוצה להקדיש את עצמו במשך שנה עד שנתיים לשירותי המדינה, תוך כדי שהוא משיג כלים רבים, חוויה מעשירה, והתנסות תעסוקתית חשובה. השירות הלאומי יכול להתאים לכל מי שרוצה להוסיף על השירות הצבאי שלו שירות התנדבותי, או למי שקיבל פטור מצה"ל, ומעוניין להתנדב במקום.
אילו זכויות ניתנות למתנדבים בשירות לאומי?
לאורך
שנת שירות, המתנדבים מקבלים משכורת חודשית הכוללת החזרי הוצאות נסיעה וביטוח לאומי. כמו כן, המתנדב אשר סיים את זמן השירות הלאומי זכאי למענק שחרור, פיקדון אישי, וקרן לסיוע נוסף. נכון לחודש דצמבר 2010, גובה המענק עומד על 2,051 ₪ עבור מתנדבים ששירתו למשך שנה, ו-4,103 ₪ עבור מתנדבים ששירתו למשך שנתיים. בנוסף, גובה הפיקדון אשר ניתן למתנדבים ששירתו שנה עומד על 6,156 ₪, וגובה הפיקדון אשר ניתן למתנדבים ששירתו במשך שנתיים עומד על 12,312 ₪.
היכן ניתן להתנדב?
ישנן מסגרות מרובות להתנדבות, לרבות: מערכת החינוך הממלכתית, בה המתנדבים יכולים לסייע כעוזרי הוראה לבתי ספר, גני ילדים, וכן גם מסגרות חינוכיות עבור ילדים עם מוגבלויות. כמו כן, ניתן להתנדב במסגרת מרכזי שיקום ורווחה עבור אנשים אשר זקוקים לסיעוד, וכן גם בחברה להגנת הטבע, ובמקומות נוספים הכוללים תפקידים הדרכתיים העוסקים בתחום המורשת.