סרטן העור הוא אחד מסוגי הסרטן הכי קשים שיש ולמעשה המלנומה, שהיא אולי סוג סרטן העור המוכר ביותר, הוא גם הסוג הקשה ביותר. סרטן העור הוא אמנם אחד מסוגי הסרטן עם אחוזי התמותה הגדולים ביותר אך ניתן למנוע אותו יחסית בקלות אחרי שמקפידים על חשיפה אחראית לשמש והתמודדות עם הקרינה החזקה שלה. יש לסרטן העור מספר שלבים כאשר השלבים הראשונים, שלב אחד ושתיים, נחשבים לפשוטים יחסית ואחוז ההחלמה המלאה מהם גבוה מאוד לצד אחוזי תמותה גבוהים ואף סיכויי הישרדות קלושים ברמות המתקדמות ביותר.
מתי עלי לחשוד?
אנשים רבים תוהים כיצד עליהם לדעת שהם נמצאים בקבוצת סיכון לסרטן העור וזה הזמן להבין מה גורם לו. סרטן העור קורה אחרי חלוקה בלתי מבוקרת של המלנוציטים, תאי העור. חלוקה זו יוצרת את הנקודות שכולנו מכירים, נקודות החן, ולמעשה רוב הגידולים הם שפירים ולכן אינם מסוכנים. ברגע שיש נקודת חן גבוהה, נקודת חן ששטחה אינו ברור, כזו שצבעה אינו אחיד, נקודה שאינה סימטרית, נקודה מגרדת, נקודה מדממת וכמובן נקודת חן חדשה, עלינו לחשוד ולהגיע לביקור אצל רופא עור מומחה. כמובן שאין ממה להילחץ ורק אחרי בדיקת רופא יהיה אפשר להבין האם יש נקודות להסרה.
כיצד מטפלים בסרטן העור?
אחרי שהרופא יבדוק את עורכם יש סיכוי שהוא ישלח אתכם להסרה של מספר נקודות חן. אחרי ההסרה ניתן יהיה לבחון את העור במעבדה ולהבין האם מדובר בגידול סרטני. הטיפול בסרטן העור תלוי בשלב שלו כאשר בשלב הראשוני כשהגידול נמצא עוד בתחום העור בלבד יש צורך לבצע הסרה יחסית פשוטה ולהיבדק באופן תדיר, כאשר בשלב מאוחר יותר יש צורך לבצע הקרנות וטיפולים כימיים נוספים.