מאמרים

עוסק פטור


מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?

אתם עומדים לפתוח עסק חדש, וסוף כל סוף להיות עצמאיים. כל עוד אתם לא בוחרים להתאגד במסגרת חברה בע"מ, הרי שיש לכם שתי אפשרויות שונות - אפשרות אחת לעבוד בתור עוסק פטור, והאפשרות השנייה היא לעבוד בתור עוסק מורשה. אבל מה בעצם ההבדל בין השתיים? ומתי כדי להיות פטור? בואו לקבל את כל התשובות.

ההבדל נעוץ במע"מ

ההבדל המרכזי ביותר בין עוסק פטור לבין עוסק מורשה, הוא בעצם ברמת המע"מ. העוסק המורשה - מחויב בתשלום מע"מ, ולכן גם מוסיף ערך זה לכלל העסקאות שלו (בכדי שלא יפסיד כסף). לעומתו, עוסק פטור כשמו כן הוא - פטור לחלוטין מתשלום מע"מ, ולא מחויב בדיווח אליו. מהצד השני, על מנת להיות עוסק פטור ממע"מ, קיים לכם רף מקסימלי של הכנסה שנתית, שנכון לשנת 2012 עומד על אומדן של 76 אלף ש"ח.

אז למי זה כדאי?

מכיוון שהמעמד של עוסק פטור תלוי בעיקר ברווחים שלכם, הרי שמומלץ לגשת ולפתוח תיק לעוסק פטור, כל עוד אתם משוכנעים למדי שאתם לא תעברו את הרף השנתי הנ"ל. חשוב לזכור, שבמקביל אתם עדיין תהיו חייבים בתשלום שנתי של מס הכנסה, וכן בתשלום עבור ביטוח לאומי. עם זאת - המע"מ כאמור נחסך מכם. הדבר עוזר מאד, שכן הטיפול במע"מ יכול להיות מעט מתיש לעתים, וצריך כאמור לזכור תמיד להוסיף אותו לכלל העסקאות. אם אתם די משוכנעים שממילא הרווח יהיה נמוך יותר - אפשר לגשת ולפתוח תיק עבור עוסק פטור .

ומה עושים לאחר מכן?

ברגע שפתחתם תיק עבור עוסק פטור או עוסק זעיר (אותו הדבר בהגדרה), אתם בעצם יכולים להתחיל לעבוד כדת וכדין על פי כל תקנות הרישוי והמיסוי של עסקים במדינת ישראל. אם בסוף השנה בסכום שתצהירו, תראו שעברתם את הסכום המקסימלי, תוכלו או להמיר את מצבכם לעוסק מורשה, או באופן חד פעמי לשלם את ערך המע"מ. אם אתם עומדים לקראת פתיחת עסק חדש, הקדימו והתייעצו עם רואה חשבון מנוסה שיספק לכם את כל הפרטים החשובים .