זכיינות לבית קפה
אנשים רבים שעבדו בבית קפה או במסעדה במשך שנים רבות מעוניינים לפתוח מקום משלהם. יש שתי דרכים עיקריות לעשות זאת: בדרך עצמאית לחלוטין או בשיטת זכיינות לבית קפה. בשנים האחרונות אנו עדים לפתיחת רשתות רבות של בתי הקפה בארץ ורבים מאלה מופעלים בשיטת זכיינות לבית קפה. הרעיון העומד מאחורי שיטה זו מאפשר לבעלי חברת האם להגדיל את הרשת ללא השקעות עצמיות גדולות וליזמים לפעול תחת שם מוכר ללקוחות.
איך משיגים זכיינות לבית קפה?
על מנת לקבל זיכיון לפתיחת סניף של חברה מוכרת על היזם להיות בעל אמצעים פיננסיים מוכחים כדי להקים את הסניף ועליו להכיר את תחום המסעדנות ניהול בתי קפה. בנוסף, עליו לשלם לחברת האם סכום חד פעמי גדול יחסית כדי לקבל את הזיכיון. חשוב לדעת כי הקמת בית קפה כרוכה בהוצאות גדולות הכוללות תכנון ובניית המקום, רכישת ציוד למטבח ולחדר האוכל, רכישת כלי אוכל והגשה, רכישת מלאי מזון, העסקת עובדים ותשלומי משכורות וכיוצא באלה. הסכום הנדרש להקמת בית קפה ממוצע יכול להגיע למאות אלפי שקלים ויש להביא זאת בחשבון לפני שנכנסים לעסק זה בכל צורה שהיא.
מהם היתרונות של זכיינות לבית קפה?
זכיינות לבית קפה מעניקה ליזם נקודת פתיחה מאד טובה בהשוואה ליזם המקים בית קפה עצמאי לחלוטין. הזכיין מקבל את שם הרשת ואת התפריט שלה שמוכר ואהוב על הלקוחות. דבר זה בלבד מעניק ליזם תנועת לקוחות גדולה כבר עם פתיחת הסניף. הזכיין לא צריך לעמול על יצירת המוניטין של המקום ולא על החדרת השם לציבור. כל אלה ניתנים לו כחלק מהעסקה בין שני הצדדים. בנוסף, מקבל הזכיין את שיטות הניהול של המקום את נוהלי העבודה ואת כך מערך השיווק של הרשת לרבות קיום מבצעים, הנחות וכדומה.