מאמרים

השתלת שיניים


בימים עברו, נחשבה השתלת שיניים לתהליך רפואי יקר ומורכב ביותר לכל הדעות. זה הביא אנשים רבים להתמודד עם חיים של שיניים חסרות או עם שיניים תותבות נשלפות לצורך העניין – פתרון לא ממש נוח לאיש, בלשון המעטה. בימינו השתכללו הטכנולוגיות, מה שמאפשר השלמתן של שיניים חסרות בקלות ובמהירות רבה יותר. השתלת שיניים מיועדת להשלמת שן חסרה על ידי שתל מלאכותי. השתל הוא בעצם בורג עשוי טיטניום וחומרים אחרים אשר תואמים את הרכב עצם הלסת בצורה מושלמת. הוא משמש מעין תמיכה לכתר אשר יולבש עליו לקראת סוף התהליך. חשוב לציין כי הכתר מתפקד ונראה כשן טבעית ממש.

כיצד השתלת שיניים מבוצעת בפועל?

השתלת שיניים עשויה להימשך חודשים ספורים, וכוללת מספר שלבים עיקריים: ראשית, יש להניח את השתל בעצם הלסת ולהבריג בורג כיסוי, המיועד למניעה של חדירת רקמת החניכיים לשתל. החניכיים ייתפרו מעל השתל, שיישאר מכוסה למשך 3-6 חודשים, עד אשר העצם תתאחה באופן מלא. לאחר האיחוי, השתל ייחשף ויחובר אליו מבנה, שהוא מעין עמוד שישמש בסיס לכתר. השתל והמבנה מהווים בסיס לשן החדשה. לאחר מכן, רופא השיניים יכין כתר שיתאים למידות לגוון הצבע ולצורה של שיניי המטופל וילביש את הכתר על המבנה.

למי השתלת שיניים מיועדת?

השתלת שיניים מיועדת לאלו החסרה להם שן בודדת או מספר שיניים, באם בשל תאונה, חלילה, או בשל בריאות לקויה של השן. על אף זאת, טרם ביצוע השתלה אצל רופא שיניים המיומן לכך, יש לוודא את תקינות המצב הרפואי הכללי של המטופל ואת בריאות החניכיים שלו. במיוחד יש לוודא שעצם הלסת שלו מסוגלת לתמוך בשתל שיותקן.

לבוגרים בלבד

תהליך השתלת שיניים יבוצע לבוגרים בלבד שכמעט סיימו את גיל ההתבגרות. אין זה מומלץ לבצע השתלת שיניים גם אם מדובר בנער או בילד הסובלים מחוסר בשן, זאת בשל שלב הגדילה בו הלסת שלהם עדיין נמצאת. מדובר בשלבי התהוות וגדילה רגישים למדי. השתלת שיניים מוקדמת מידי, עלולה להתברר מאוחר יותר כלא מוצלחת, בשל היווצרות פערים בין השיניים.